Folii Auto

Avantajele foliei auto SolarZone, SunTek si SunGard

– Retin lumina si cresc confortul la volan ,reducand efectul de orbire de la farurile masinilor din spate;
– Cresc eficienta instalatiei de aer conditionat;
– Previn decolorarea interiorului;
– Nu scade vizibilitatea pe timp de noapte;
– Dau un aspect mai elegant exteriorului;
– Protejeaza impotriva indiscretiei si a hotilor;
– Retin cioburile in caz de accident, folie antiefractie.


Dupa aplicarea foliilor de protectie solara si vizuala (folii auto), obiectele din interior (telefoane mobile, genti, instalatie audio, încarcatura autoutilitarelor) nu mai sunt o prada usoara pentru raufacatori.Protectia vizuala a persoanelor din interiorul autovehiculelor devine mai pronuntata. Foliile auto SolarZone, SunTek si SunGard filtreaza cantitatea cea mai daunatoare a caldurii solare si va protejeaza de farurile celor care sunt în spate.

   Remarcabil este faptul ca dupa montarea de folii auto, din exterior nu se vede în masina iar vizibilitatea din interior spre exterior este foarte buna. Aceasta calitate caracterizeaza din plin nivelul de calitate al foliilor SolarZone, SunTek si SunGard! Foliile ANTIEFRACTIE se pot aplica cu succes în variantele transparente sau usor colorate, pericolul jefuirii sau vandalizarii autovehiculului prin spargerea geamurilor fiind mult atenuat.Folii-le antiefractie sunt un adevarar scut invizibil impotriva oricaror surprise. Geamurile nu pot fi sparte decat dupa incercari repetate. Folie auto si folii auto autoizate rar.

Structura folii-lor solare SolarZone, SunTek si SunGard

Folii-le auto care se aplica pe geamurile autoturismelor au o constructie speciala, dezvoltata astfel incat sa satisfaca atat conditiile de siguranta in trafic cat si pe cele de eficienta in exploatare.Folie auto autorizata rar si geamuri fumurii legale precum si folii auto,tote acestea le gasiti doar la service-ul nostru.

Structura folii-lor solare:

  • stratul rezistent la abraziune
  • stratul de bariera impotriva razelor UV
  • filmul din poliester colorat
  • adezivul preso-activ
  • stratul solubil de protectie a adezivului
  • liner din poliester (antiefractie)

Folie auto

    SolarZone, SunTek si SunGard – sunt lideri pe plan mondial in productia folii-lor pentru geamuri plane si auto, fiind singurul producator de folii auto care dispune de o uzina capabila sa efectueze toate operatiunile technologice intr-un singur loc, prin acesta asigurand un control al calitatii mult mai ridicate. Folii-le antiefractie, protectie solara, UV si decorative sunt produse in SUA si Marea Britanie cu respectarea stricta a normelor tehnologice, in conditii ideale, dispunand de certificare ISO 9001, folii auto.

    Este singurul producator care introduce un start absorbantUV fata de acele produse care contin absorbant numai in adezivul de lipire. Toate folii-le SolarZone, SunTek si SunGard au un procent de filtrare al razelor UV de aproximativ 98%. Rezistenta deosebita fata de factori externi este asigurata de un start metalizat acoperit de un start de antizgariere.

VEZI Pasi Montaj Folie Auto

MONTARE FOLIE AUTO

Pas 1
Curatarea exterioara
Partea exterioara a fiecarui geam trebuie bine curatata, in sensul acelor ceasornicului (incepind cu pozitia acelor la ora 1 sau locul pasagerului din fata). In acest mod este redusa posibilitatea de murdarire, oferind folie auto o mai buna aderenta (la sticla) in procesul de ajustare si aplicare. Fiecare geam trebuie coborit cu grija, pentru a se indeparta murdaria de pe partea superioara a sticlei, aceasta fiind cea mai expusa la depuneri de praf.
In acest scop, pulverizati usor cu solutie de aplicare a folie (Film-On) sau cu o solutie de curatat geamuri. Ajustarea folie auto la forma necesara va fi efectuata, in mod obisnuit, pe suprafata exterioara. Este o metoda rapida si de mare acuratete, mai ales prin aplicarea unor mici trucuri. In cele din urma, se va aplica folia auto pe suprafetele interioare ale sticlei.
Pas 2
Ajustare folie auto
Pe suprafata exterioara a geamului se pulverizeaza usor cu solutia de aplicare a folie (Film-On). Se aplica folia auto, se intinde cu atentie si grija, apoi se ajusteaza la marimea geamului. Marginile flexibile, care depasesc perimetrul geamului, contureaza suprafata acestuia, oferind un avantaj instalatorilor experimentati. Taierea folie auto va fi efectuata cu usurinta, dintr-un unghi potrivit, fara a aduce prejudicii garniturii sau sticlei.
Conform principiului ca este mai bine sa incepi cu partea mai usoara, instalatorii aplica si ajusteaza folia auto pe geamurile laterale, mai accesibile. Luneta va fi ultimul geam pe care se va aplica folie.
Pas 3
Tratarea cu caldura a folie auto
Dupa ajustarea folie auto la marimea geamului, orice curbura a sticlei va fi vizibila. Majoritatea lunetelor si o buna parte din geamurile laterale au o curbura sferica abia perceptibila, impiedicind lipirea perfecta a folie auto pe sticla. Efectul produs asupra folie auto este numit „fingering”, adica formarea unor spatii cu aer intre folie auto si geam, cauzind crearea de amprente pe geam. Exista o solutie extrem de eficienta in acest caz, si anume pistolul cu caldura. Daca este bine minuit, folia se va mula perfect pe majoritatea geamurilor curbate. Putem spune adio zilelor in care majoritatea lunetelor necesitau aplicarea mai multor mici fisii pentru a acoperi acele curburi.
Contractarea cu ajutorul caldurii este efectuata inaintea instalarii, metoda care salveaza timp si previne agravarea persistentei efectului de fingering. Tratarea cu caldura este probabil cea mai eficienta procedura pentru o instalare rapida si rezultate maxime.
Pas 4
Curatarea interioara a geamului
Cind ajustarea sau tratarea cu caldura s-a incheiat, suprafata interioara a geamului trebuie tratata cu un puternic agent lichid de curatare (Dirt Off). Majoritatea suprafetelor pot fi rase apoi periate cu o perie de nailon, pentru a indeparta agentii grasi de murdarire. In cele din urma, se indeparteaza orice surplus de pe suprafata geamului, marginile sint curatate cu o cirpa uscata, iar geamurile de odinioara capata nuanta dorita (colorata sau metalica). Lunetele necesita un tratament mai precaut (mai ales cele avind system de dezaburire sau margini punctate).
PASUL 5
Scoaterea garniturii
Dupa curatarea geamului se scoate garnitura de protectie a folie si adezivul de la suprafata se pulverizeaza cu solutia de aplicare. Aceasta reduce pentru moment reactia de presare a adezivului si permite folie auto sa alunece incet spre suprafata interioara curata a geamului. Dupa pulverizarea suprafetei adezive a folie auto , se pulverizeaza si suprafata interioara a geamului. In timp, au luat amploare multiple tehnici ingenioase de usurare a acestui proces si minimalizare a riscului de contaminare in timpul procedurii de aplicare a folie auto.
PASUL 6
Montarea folie auto pe Geamurile Laterale
Odata cu scoaterea garniturii si cu aplicarea solutiei pulverizate atat peste suprafata geamului cat si peste partea adeziva a folie auto, aceasta poate fi acum pusa la loc – Folie auto
PASUL 7
Montarea folie auto pe Geamurile din Spate (luneta)
Asa cum am aratat, geamurile din spate reprezinta o provocare pentru instalatori, asa ca le vom dedica un spatiu mai generos pentru discutarea si ilustarea multitudinilor de tehnic de montare de folie auto. Procesul de punere a folie cere o atentie deosebita pentru a mentine folia umeda la suprafata. Pot fi realizate tehnici speciale de prelucrare permitand unui instalator sa puna un geam din spate, de dimensiuni mari, dintr-o singura bucata de folie auto fara ajutor specializat.
PASUL 8
Presarea folie auto
Imediat dupa ce fiecare model de folie auto este pus in pozitia finala, suprafata geamului se pulverizeaza din nou cu solutie de aplicare pentru a lubrifia presarea si a pregati montarea de folie auto. Sunt folosite dispozitive speciale de presare pentru a extrage toate bulele de aer si cat mai multa solutie de aplicare. Portiunile reziduale umede de pe straturile folie auto se vor usca in cateva zile. Timpul de uscare va fi diferit si depinde de temperatura, umiditate, compozitia folie auto si de cantitatea de umezeala ramasa in urma presarii de folie auto.
PASUL 9
Verificarea Marginilor/Ermetizarea
Toate marginile folie auto sunt verificate si ermetizate cu ‘suport dur’ de teflon ( sau unul apartinand multitudinii de unelte). Toate marginile trebuie sa fie ermetizate pentru a impiedica particulele de apa, aer si praf sa se strecoare in interiorul peliculei in timpul procesului de tratare. De multe ori aceste unelte de pe margine vor fi acoperite cu un material absorbant ( prosop de hartie sau material din bumbac) pentru a tampona umezeala extrasa.
PASUL 10
Revizia finala & Verificarea
Cand instalarea este completa, toate geamurile sunt curatate ( la interior si la exterior) pentru a inlatura toate urmele si petele si pentru a conferi intregului vehicul un aspect lustruit. Verificati zonele problema: o bula aici, un mic gol de apa acolo, sau de luat o mica scama de pe margine. Dupa curatare, faceti o inspectie vizuala finala a geamurilor exterioare ale vehiculului(analiza de folie auto).
PASUL 11
Livrarea
Dupa ce ati verificat daca nu exista vreo imperfectiune care se poate vedea in lumina clara a zilei, sunteti gata sa prezentati masina clientului si sa-i explicati conditiile de garantie si/sau instructiuni de intretinere a folie auto

FOLIE AUTO – MODELE & CARACTERISTICI

English Romana

ST:

Solar transmission

Transmisia energiei solare

SR:

Solar reflection Reflectia energiei solare
SA: Solarabsorption Absorbtia energiei solare
VLT: Visible light transmission Transmisia luminii vizibile
VLR: Visible light reflection Reflectia luminii vizibile
UVT: Ultraviolet transmission Capacitatea transmisiei UV.
TSER: Total solar energy rejected Reflectia totala a energiei solare
  ST
%
SR
%
SA
%
VLT
%
VLR
%
MUVT

%

TSER

%

AT

05 GR SR HPR

39
7
54
5
5
1
45
AT

15 GR SR HPR

53
7
39
18
5
1
35
AT

20 CH SR HPR

51
7
42
22
6
1
37
AT

35 GR SR HPR

55
7
38
34
6
1
35
AT

50 GR SR HPR

68
7
26
53
7
1
26
AT

70 GR SR HPR

75
9
16
73
8
1
20
ATRS

5 DL SR HPR

14
30
56
6
12
1
70
ATR

15 CH SR HPR

30
10
60
15
6
1
53
ATR

20 CH SR HPR

28
18
54
21
12
1
56
ATR

20 BR SR HPR

27
16
57
18
9
1
56
ATR

35 CH SR HPR

36
19
45
38
14
1
51
ATR

35 BR SR HPR

35
17
48
35
12
1
51
ATR

50 CH SR HPR

55
8
37
55
8
1
34
ATR

50 BR SR HPR

59
8
33
55
8
1
34
PD

10 GG SR HPR

36
7
57
13
6
1
48
PP

18 LU SR HPR

16
15
69
17
18
1
65
PP

35 LU SR HPR

36
16
48
36
17
1
50
PP

50 LU SR HPR

48
12
40
49
13
1
41
PP

70 AG SR HPR

 
 
 
70
18
1
38
DL

25 BL SR HPR

35
13
52
32
10
1
51
DL

30 GN SR HPR

32
18
50
32
15
1
30
AU

75 UV SR HPR

84
9
7
78
8
0,1
20
AN

20 N SR PS

27
25
48
22
25
1
60
AP

60 GN SR PS

48
22
30
57
14
1
44
SA

15 C SR PS4

44
7
49
17
5
1
43
SA

35 C SR PS4

56
7
37
38
6
1
34
SA

50 C SR PS4

62
7
31
52
6
1
29
SCL

SR PS4

84
9
7
89
9
5
14

VEZI Intrebari Frecvente

Cat timp ocupa aplicarea foliei auto pe geamuri?

La centrul nostru procedura de aplicare a foliei auto durează circa două ore şi nu este necesară demontarea panourilor de uşi.


Cum pot demonstra că folia de pe maşina mea a fost montată la un centru acreditat şi îndeplineşte prevederile legale în acest sens?

Puteţi demonstra acest lucru prin Certificatul de Omologare şi Garanţie primit de la noi în urma procedurii de aplicare a foliei auto.


Există vreo posibilitate să aplic folie securizată pe geamurile maşinii mele?

Cu siguranţă o asemenea posibilitate există şi este chiar recomandată aplicarea foliei securizate pentru a feri obiectele din interiorul maşinii de privirile hoţilor sau vandalilor, dar şi pentru a preveni furtul atunci când, pentru a pătrunde în maşină, hoţul trebuie să spargă geamul după câteva încercări repetate. Faptul că sticla rămâne intactă şi nu poate fi zrdobită din primele încercări produce deseori o stare de confuzie şi îl determină pe hoţ să se retraga .


Este permisă aplicarea foliei foarte închise pe geamurile maşinii mele?

Pe geamurile laterale spate şi pe lunetă pot fi aplicate folii oricât de închise, dar acestea trebuie să fie autorizate de Registrul Auto Român. În ce priveşte aplicarea foliei închise pe geamurile laterale faţă, RAR autorizează doar o anumită nuanţă (70% transparenta), care este atât de deschisă, încât, practic, nu colorează deloc geamul. De aceea, dacă preferaţi folie autorizată pe geamuri laterale faţă, vă recomandăm foliile antiefracţie care vă protejează în mod real.


Pot da jos folia auto?

Este posibil şi vă recomandăm să vă adresaţi în această situaţie centrului nostru, unde această procedură va fi efectuată în condiţii de maximă siguranţă.


Pot să aplic singur folia pe geamurile maşinii mele?

Dacă nu aveţi experienţa necesară, nu veţi reuşi să duceţi această procedură la bun sfârşit. Este cunoscut faptul că un aplicator de folie auto are nevoie de minim 1-2 ani de experienţă pentru a aplica folia rapid şi profesionist.


Folia are şi efect antiefracţie?

Da. Folia are în compoziţie şi un strat antiefracţie, care face dificilă spargerea geamului. De asemenea, dacă geamul se sparge, folia împiedică împrăştierea cioburilor.


Cum pot fi explicate diferenţele de preţ prea mari între diversele tipuri de folie auto?

Foliile omologate şi cu garanţie întotdeauna vor costa mai mult decât cele pe care le puteţi găsi pe stradă. Preţul este determinat şi de ofertele firmelor care aplică folii. Există centre de aplicare a foliei cu un termen de garanţie mai mare şi cu tarife mai mici pentru serviciile prestate, dar care dispar în câteva luni, nefiind posibilă înlocuirea foliei deteriorate. Deşi folia oferită de companii care au deja un renume în acest domeniu nu este chiar ieftină, ea este de o calitate mai bună şi poate oferi numai motive de satisfacţie.


Bine, vreau să-mi montez şi eu folie. Ce trebuie să fac?

Răspunsul este foarte simplu! Puteţi suna la numerele de telefon afişate pe adresa http://www.folieautorizata.ro/contact.html ori puteţi veni direct la centru, pe Soseaua Giurgiului, nr. 269A, sector 4, Bucuresti.


Este legala aplicarea de folii auto?

Aplicarea de folii auto este legala. La aplicarea foliei auto la firma noastra primesti un Certificat de Conformitate RAR si garantie.


Dupa aplicarea foliei auto trebuie sa merg la RAR?

NU.Actele care dovedesc faptul ca folia este omologata le ridicati direct de la firma noastra dupa montarea foliei (Certificat de Omologare si Garantie).


Dupa montarea foliei auto este afectata cumva dezaburirea?

NU.Dupa montarea foliei auto dezaburirea va lucra la parametrii sai normali.


Se dau fetele de usi jos in timpul procesului de aplicare a foliei auto?

NU.La centrul nostru folia se monteaza direct pe geam(nu se dau fetele de usi jos) iar luneta se monteaza dintr-o singura bucata.


Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati la unul din numerele noastre de telefon:
0720 – 041 120 VODAFONE
0766 – 597 505 COSMOTE

NU TREBUIE SA MERGETI LA R.A.R. TIMP DE EXECUTIE:2 ORE NU SE DEMONTEAZA NIMIC DE PE MASINA